,

De Weeknummer Spaar Challenge

De Weeknummer Spaar Challenge

Vorig jaar kwam ik ‘m al meerdere keren tegen op Social Media: de 52 Week Money Challenge. Vooral Pinterest staat vol met verscheidene versies van deze manier om een jaar lang te sparen, door elke week iets opzij te leggen. Om zonder al te veel geld te missen toch een flink bedrag (bijna €1400,-!) bij elkaar te sparen in slechts een jaar tijd. Aangezien een van mijn doelen voor 2018 is om meer te sparen, heb ik besloten om het op deze manier te proberen. Doe je ook mee met de Weeknummer Spaar Challenge?

Wat is de 52 Week Money Challenge?

Zoals gezegd zijn er meerdere versies van deze challenge. Zo kun je elke week het bedrag dat overeenkomt met het weeknummer (week 1 = €1,-, enzovoorts) apart leggen. Of bijvoorbeeld het dubbele ervan. Maar er zijn ook versies met verschillende (hogere) bedragen om bijvoorbeeld €5000,- bij elkaar te sparen. In mijn geval (ik noem mezelf niet voor niets De Slanke Sloeber 😉 ) heeft de eerst genoemde versie de meeste kans van slagen. Alhoewel ik mijn twijfels heb bij die laatste paar weken van het jaar!

De Weeknummer Spaar Challenge

Ik kon nog geen Nederlandse versie vinden van de challenge, dus ik heb er zelf maar een Nederlandse naam aan gegeven: de Weeknummer Spaar Challenge. Voor de duidelijkheid: ik heb dit spaarsysteem dus niet zelf verzonnen. Ook heb ik niet terug kunnen vinden wie er wel ooit mee gestart is, zo veel verschillende versies zijn er te vinden.

De meeste versies die je op het internet kunt vinden zijn Amerikaans en dus gebaseerd op dollars. Om het makkelijk te maken heb ik het schema in het Nederlands gemaakt met euro’s. Ik heb er een PDF van gemaakt, zodat iedereen er gebruik van kan maken. Hieronder zie je het schema, als je er op klikt kun je de PDF downloaden. Doe je mee?

Weeknummer Spaar Challenge - De Slanke Sloeber PDF

Doe jij mee met de Weeknummer Spaar Challenge?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *