, , ,

Wat zijn jouw doelen voor 2018?

Wat zijn jouw doelen voor 2018?

We zijn volop bezig met onze goede voornemens voor 2018. Zo ook ik. Normaal gesproken ben ik nooit zo van de goede voornemens. Nou ja, dat wil zeggen, van de goede voornemens in januari. Ik vind namelijk dat je op elk moment van het jaar en elk moment van de week (en dus niet alleen op maandag) moet kunnen beginnen met nieuwe doelen. Maar dit keer vallen er een hoop nieuwe dingen samen in het begin van het jaar, wat ik een mooi moment vind voor het bepalen van nieuwe doelen. Graag deel ik met jullie mijn doelen voor 2018!

(Lees ook: Goede Voornemens volhouden?
Zo doe je dat!
)

Afslank-doelen voor 2018

In 2017 begon ik met mijn afvalreis, die ik bijhield (en nog steeds) op Instagram. Echt veel afgevallen ben ik helaas niet, maar ik heb wel heel veel geleerd! Over mijn eetgewoonten, waar mijn eetbuien vandaan (kunnen) komen, welke manieren van bewegen bij mij passen, en ook over mindset. En die lessen neem ik mee naar 2018 om nu echt mijn streefgewicht te gaan behalen. Bovendien krijg ik vanaf 8 januari hulp van Vitalott, die mij 12 weken lang gaat begeleiden op mijn afvalreis!

Doelen op gebied van voeding in 2018

Mealpreppen! Ik was er al een beetje aan begonnen in 2017, maar in de tweede helft van de week ging het toch meestal mis met het plannen en van tevoren klaarmaken van mijn maaltijden. Dat kan beter! Mijn doel voor 2018 is om echt elke week beter te gaan voorbereiden, zowel op de dagen dat ik buitenshuis werk, als dat ik thuis ben. Het zorgt er namelijk niet alleen voor dat ik minder geld uitgeef, maar ook dat ik minder ongezonde keuzes maak.

Beweeg-doelen voor 2018

Must. Do. Better. Ik had vorig jaar al het goede voornemen om meer te gaan sporten. En, eerlijk is eerlijk, dat heb ik ook gedaan. Maar het was zeker niet genoeg. Wel leerde ik in 2017 dat ik niet elke week zin heb in dezelfde sport, en dat afwisseling juist motiverend werkt voor mij. De bedoeling is om vanaf nu vaker te gaan sporten en nog beter uit te zoeken welke vormen van beweging het beste werken voor mij. Ook daar krijg ik hulp bij van Vitalott.

Financiële doelen voor 2018

Qua uitgaven moet ik echt wat beter gaan plannen in 2018. Dat betekent dat ik (weer) met het kasboek aan de slag ga, maar mealpreppen is hier ook onderdeel van. Daarnaast wil ik meer gaan besparen (op de boodschappen, maar ook op vaste lasten), zodat ik aan het einde van de maand wat minder stress heb. En nu ook eens proberen om wat te gaan sparen voor leuke dingen, zoals vakantie, uitjes en festivals in de zomer.

Wat zijn jouw doelen voor 2018?

Nu je hebt gelezen over mijn doelen voor 2018, ben ik ook heel benieuwd naar jouw doelen voor het komende jaar! Wie weet kunnen we elkaar (blijven) inspireren en motiveren!

Wat zijn jouw doelen voor 2018?

(Bron afbeelding: RGBstock.com)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *