,

Voordelig Juicen doe je zo!

Voordelig Juicen doe je zo!

Heb jij een slowjuicer of sapcentrifuge? Dan weet je vast wel dat je inmiddels heel wat groenten en fruit met elkaar kunt combineren om tot een lekker en vooral gezond sapje te komen. Lekker, verrassend, én voordelig! Met deze tips maak je juicen nog wat voordeliger.

Steeds verrassend, ook nog voordelig!

Zelf haal ik elke week weer een nieuwe zak appels en wat lekkere (blad) groenten en fruit van het seizoen en/ of uit de aanbieding. Zo heb ik iedere keer weer een nieuw, verrassend sapje dat steeds weer anders smaakt. Bovendien is het voordeliger om je niet steeds precies een recept aan te houden, en het zorgt voor een stuk minder stress 😉

Tips voor voordelig juicen

Houd jij ook van variatie en zou je wel wat voordeliger willen juicen? Hier nog enkele tips:

  • Een halve krop sla over? Weet je niet wat je moet doen met de stronk van de broccoli die je vanavond hebt klaargemaakt? Heb je weer eens een halve bloemkool over? Zijn de mandarijntjes te droog om te eten? Gooi het allemaal in de juicer. Combineer het met wat fruit uit de fruitschaal en maak er een lekker sapje van!
  • Laat je omgeving ook weten dat je alles in de sapcentrifuge doet. Veel mensen gooien fruit en groente wat ‘overblijft’ weg, terwijl er nog een prima sapje van te maken valt. Maak ze duidelijk dat jij het graag van ze overneemt, of het nu gaat om een appel of banaan met een bruin vlekje, of het ‘afval’ van de broccoli of bloemkool die voor het avondeten wordt gebruikt. Vraag of ze het de volgende keer niet in de prullenbak willen gooien, maar aan jou willen geven.
  • Koop groenten en fruit van het seizoen. Deze zijn over het algemeen goedkoper, en vaak ook nog eens gezonder en duurzamer. In 2018 geef ik elke maand een lijstje van de fruit en groenten die in het seizoen zijn, zodat je precies weet wat je kunt halen. Hier kun je al die lijstjes vinden.
  • Maak in een keer veel sap, in plaats van 1 of 2 glazen. Zo heb je meer kans dat je geen halve zak spinazie of andere groenten weg moet gooien omdat je er niets mee doet. Versgeperst groentesap kun je ongeveer twee dagen in de koelkast bewaren, maar je kunt het ook direct na het juicen invriezen.

Juicers onder de 50 euro (adv. bol.com):

 

Heb jij ook een tip? Plaats ‘m in een reactie hieronder!

(Bron afbeelding: RGBstock.com)

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *