,

Tzatziki dip om van te smullen

Tzatziki dip om van te smullen

Een van de lekkerste dips voor rauwkost vind ik Tzatziki. En het is niet alleen lekker, maar ook gezond en supersimpel om te maken. Heerlijk bij stukjes komkommer, rauwe worteltjes, paprika, of wat je maar lekker vindt!

Je hebt nodig:

  • 500 ml. Griekse Yoghurt of een andere dikkere yoghurt. Ik gebruik zelf Almhof Roeryoghurt, omdat deze bijna overal verkrijgbaar is en zonder toevoegingen.
  • 3 flinke tenen knoflook
  • Een handje bieslook, gesneden
  • 1/2 komkommer

Zo maak je de Tzatziki klaar:

  1. Doe de yoghurt in een afsluitbaar bakje en pers de knoflook er doorheen.
  2. Snijd de halve komkommer door de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  3. Rasp de komkommer boven de yoghurt.
  4. Voeg de gesneden bieslook toe.
  5. Serveer met je favoriete rauwkost.

De tzatziki is het lekkerst wanneer je het een dag van tevoren maakt. Je kunt het in een afgesloten bakje in de koelkast zo’n vier dagen bewaren. Wanneer je het gebruikt, schep dan steeds wat in een apart schaaltje. Dit is hygiënischer en zo blijft de tzatziki langer houdbaar.

Wat is jouw favoriete dip? Deel het in een reactie hieronder!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *