,

Suikervrije kokosbollen – Mjammie!

Suikervrije kokosbollen - Mjammie!

De afgelopen week kwam ik via Instagram iets heel lekkers tegen: kokosbollen. En wat bleek? Ze waren nog suikervrij ook! Daar moest ik het recept van hebben! Ik vroeg het aan degene die de kokosbollen-foto had gepost, Paula van @Afvallengezond, en zij leverde mij het recept van deze heerlijke (gezonde!) snack. Wil jij ook genieten van deze suikervrije kokosbollen? Lees dan gauw verder!

Slechts drie ingrediënten

Zoals al mijn favoriete recepten, zijn deze kokosbollen zonder geraffineerde suikers niet alleen lekker en gezond, maar ook nog eens voordelig én eenvoudig om klaar te maken! Deze lekkernij bestaat namelijk uit slechts drie ingrediënten!

Dit heb je nodig voor de suikervrije kokosbollen:

  • 3 eiwitten
  • 1 banaan
  • 150 gram kokosrasp
  • Een snufje zout (oké, vier ingrediënten dan 😉 )

Zo maak je de kokosbollen klaar:

  1. Suikervrije kokosbollenVerwarm de over op 175 graden.
  2. Pureer de banaan glad met een staafmixer en roer de kokos en het snufje zout er doorheen.
  3. Klop de eiwitten stijf (je weet dat het stijf genoeg is als je de kom op zijn kop kunt houden, zonder dat het eiwit eruit loopt).
  4. Spatel het eiwitschuim nu voorzichtig door het banaan-kokosmengsel.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak met een ijsschep circa 10 bollen van het mengsel.
  6. Bak ze 15 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.
  7. Eet smakelijk!

Heb jij ook een lekker suikervrij bakrecept? Deel het hieronder of tag @slankesloeber op social media!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *