, , ,

Suikervrije en glutenvrije muffins met appel en kaneel

Suikervrije én glutenvrije muffins, die ook nog eens lekker zijn? Ja echt! 😉 Ik vind deze muffins uit het Miss Natural e-book ‘Suikervrije Feestdagen erg lekker. En ze vullen ook erg goed, waardoor ze niet alleen geschikt zijn als tussendoortje, maar bijvoorbeeld ook een lekkere aanvulling zijn op het (kerst)ontbijt. Ik ga ze zelf in elk geval vaker maken dan alleen in de decembermaand!

Dit heb je nodig:

  • 150 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosmeel
  • 5 gram baking soda/ bakpoeder
  • 5 gram kaneel
  • 3 eieren
  • 30 gram kokosolie
  • 60 ml honing
  • 1 appel (ik gebruikte een Granny Smith)
  • een snufje zout
  • een beetje citroensap

Zo maak je de suikervrije en glutenvrije muffins:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius en leg papieren vormpjes in een muffinvorm.Suikervrije kerstrecepten
  2. Mix in een kom: amandelmeel, kokosmeel, bakingsoda, zout en kaneel.
  3. Klop in een apart kom de drie eieren los.
  4. Schil de appel en snijd ‘m in kleine stukjes.
  5. Verwarm in een pannetje de kokosolie en honing tot een vloeibaar geheel.
  6. Voeg nu alles bij elkaar en mix het tot een stevig deeg.
  7. Schep het deeg met een ijsbolschep of een lepel in de muffinvormpjes en zet ze in de oven.
  8. Na 25 minuten zijn je suikervrije en glutenvrije muffins met appel/kaneelsmaak klaar!

Bovenstaand recept komt uit het Miss Natural e-book ‘Suikervrije Feestdagen’. Wil jij nog meer suikervrij smullen in de Decembermaand? Dan kun je het e-book hier bestellen.

Wat is jouw favoriete suikervrije en/of glutenvrije recept voor de feestdagen? Deel het hieronder!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *