,

Rode bietensoep / Heart Beet soup

Rode bietensoep / Heart Beet soup

Heerlijk issie, deze gezonde bietensoep! En door de mooie rode kleur is het een ideale soep om je geliefde mee te verwennen tijdens een gezellig avondje voor twee! Ik noem ‘m dan ook niet voor niets ‘Heart Beet soup’, want hier gaat jullie hart zeker sneller van kloppen!

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 150 gr rode bieten
  • 1 rode ui
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1/2 bouillon (bijvoorbeeld van een tablet kruidenbouillon van Zonnatura)
  • 2 eetlepels zure room
  • Zout en peper naar smaak

Zo maak je de bietensoep klaar:

  1. Schil en snijd de bieten en hak de ui fijn.
  2. Verhit wat olijfolie in een grote (soep)pan en fruit hierin de ui. Pers na circa 1 minuut ook de knoflook erbij en blijf nog circa 2 minuten fruiten.
  3. Voeg de gesneden bietjes toe en roer alles door elkaar.
  4. Giet er nu een halve liter bouillon bij en breng het geheel aan de kook. Daarna laat je de bietjes nog circa 25 minuten in de bouillon gaar koken.
  5. Laat de soep even afkoelen en pureer het geheel met een staafmixer.
  6. Voeg eventueel wat versgemalen peper en zout naar smaak toe.
  7. Verdeel de bietensoep over twee kommen en schep in het middel van elke kom een lepel zure room.
  8. Eet smakelijk!

Wat is jouw favoriete soeprecept? Laat het weten in een reactie hieronder of tag @slankesloeber op social media!

(Bron afbeelding: RGBstock.com)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *