,

Rijstsalade met tonijn

Rijstsalade met tonijn

Salade is altijd lekker, als lunch of avondmaaltijd. Door er rijst aan toe te voegen, maak je van een ‘gewone’ salade een maaltijdsalade, die goed en langdurig vult. Bovendien kun je er wat extra smaak aan geven door te variëren met rijst. Gebruik bijvoorbeeld ook eens meergranenrijst, of rijst met quinoa. Zorg er echter wel voor dat de basis bestaat uit zilvervliesrijst, waar meer voedingsstoffen in zitten dan in witte rijst en waardoor je langer vol blijft zitten. Eigenlijk kun je aan elke salade rijst toevoegen, maar onderstaand recept voor rijstsalade met tonijn is té lekker om niet te delen.

Dit heb je nodig (voor 1 persoon):

  • 75 gram zilvervliesrijst
  • Een blikje tonijn op water
  • 1 kleine rode ui, in halve ringen gesneden
  • Gemengde sla
  • 1/2 komkommer, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 kleine paprika in blokjes gesneden
  • Pijnboompitjes of andere pitten/ zaden die je in huis hebt
  • 1/4 eetlepel balsamico azijn
  • 1/2 eetlepel olijfolie extra vierge
  • Versgemalen peper

Zo maak je de rijstsalade:

  1. Rijstsalade met tonijnKook de rijst zoals aangegeven op de verpakking en giet af.
  2. Verwarm een kleine koekpan en rooster er de pijnboompitten in tot ze mooi goudbruin zijn (gebruik hiervoor geen vet, maar een droge pan)
  3. Meng de rijst in een kommetje met de peper, de olie en de azijn.
  4. Meng in een grotere kom de sla, komkommer en paprika en schep de rijst er losjes doorheen.
  5. Voeg nu ook de tonijn toe en daarover de uienringen.
  6. Drapeer de pijnboompitjes er als laatste overheen.
  7. Eet smakelijk!

Heb jij ook een lekker rijstsalade recept? Deel het hieronder, of tag @slankesloeber op Instagram, facebook of twitter!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *