,

Review PHD Woman Maaltijdshake

Review PHD Woman Maaltijdshake

Wie mij kent, of volgt op Instagram, weet dat ik houd van gemakkelijke ontbijtjes die onderweg genuttigd kunnen worden. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een maaltijdshake die aansluit bij mijn behoeften. Op die manier kan ik in een mum van tijd een gezond en voedzaam ontbijtje klaarmaken voor onderweg. In mijn zoektocht kwam ik uit bij de PHD Woman Maaltijdshake. Hierbij een review!

Wat ik zocht in een shake

Ik wilde niet ‘zomaar’ een proteïne shake. Ik was op zoek naar een echte maaltijdvervanger, die voldoende voedingsstoffen moest bevatten en ook goed genoeg zou vullen. Daarnaast moest het natuurlijk lekker zijn. Als ik geen lekkere shake zou vinden, was het het niet waard. Veel shakes zijn naar mijn mening erg ‘poederig’, ook na mixen in een blender, of hebben een chemische nasmaak. Daarnaast bevatten de shakes die dan weer wel lekker zijn vaak heel veel suikers. En dat wilde ik ook weer niet. En met die eisen begon ik mijn zoektocht. O en dan moest dit alles ook nog eens budgetvriendelijk zijn!

Wat zit er in de PHD woman shake?

PHD Woman Meal Replacement ShakeIk vond de PHD Woman Meal Replacement bij Holland & Barret (aff.) –voorheen De Tuinen-, die zich nog maar net heeft gevestigd in het winkelcentrum in mijn woonplaats. Dat kwam mooi uit, want ik kon meteen een klantenkaart (een ‘passie’) aanschaffen om kortingspunten mee te (aff.)sparen en nog meer voordeel via de mail te ontvangen. Altijd fijn voor een Slanke Sloeber!

De PHD Woman Maaltijdshake is dus niet alleen een proteïnepoeder, maar is echt bedoeld als maaltijdvervanger. En dan met name voor (sportende) vrouwen die op hun gewicht willen letten. Het bevat dan ook een essentiële vitaminen en mineralen als vitaminen A, C, D en magnesium en ijzer. Deze vitaminen en mineralen zijn met name interessant voor het vrouwelijk lichaam en helpen bovendien om vermoeidheid te verminderen, laat de website van Holland & Barret weten.

Hoe werkt het?

De vervanging van een dagelijkse maaltijd van een energiebeperkt dieet door een maaltijdvervangend product zou volgens de site van Holland & Barret (aff.) moeten bijdragen tot gewichtsverlies. Voor mij gaat het er voornamelijk om dat ik een volledig en gezond ontbijt heb voor onderweg.

Op de verpakking staat dat je een maaltijd kunt vervangen door 1 maatschep (55 gr) toe te voegen aan 250 ml water. Ik gebruik in plaats van water liever een (plantaardige) melk en als je dat wilt kun je natuurlijk ook yoghurt gebruiken. Je moet dan wel extra goed mengen. Ik doe dat met een blender, zodat ik zeker weet dat alles goed door elkaar gemengd is. Ook voeg ik er vaak een banaantje aan toe. Voor de smaak, maar ook om de shake wat dikker te maken.

Tot mijn blije verrassing bevatte de shake (ook een half uur na het blenderen) geen klonten of ‘poederige’ luchtbellen. Daar scoor je bij mij punten mee!

De smaak van PHD woman shake

Voor zover ik weet is in Nederland alleen nog de smaak ‘Strawberry’ (aff.) verkrijgbaar. Op de Engelse site zag ik wel meer smaken, zoals vanille en chocolade. Persoonlijk hoop ik dat er snel een vanille smaak op de Nederlandse markt komt, zodat ik er pannenkoekjes mee kan bakken. Dat heb ik uiteraard ook al met de aardbeienvariant geprobeerd en ook dit was ook zeker goed te doen, maar ik vind pannenkoekjes in combinatie met vanille gewoon wat lekkerder.

De PhD Meal Replacement Strawberry vind ik erg lekker, maar voor mijn smaak wel wat zoet. Vooral in combinatie met amandelmelk, merkte ik. Als je daarvan houdt is dat natuurlijk geen probleem (een paar dagen per maand vind ik het juist ook wel lekker 😉 ), maar anders kun je het beter combineren met water of, zoals ik, Havermelk. Ook het toevoegen van een banaan helpt om het zoet wat af te zwakken.

Wat kost dat?

Ik kocht de PHD Woman Shake bij Holland & Barret voor €33,99. Hiervoor krijg je 770 gr poeder. Dat betekent dat je 14 keer (á 55 gr) zou kunnen ontbijten met deze maaltijdshake. Omgerekend betaal je dus zo’n €2,42 per ontbijt/ maaltijd. Toegegeven, dat is niet goedkoop. Vooral niet als je, zoals ik, niet alleen water toevoegd, maar een plantaardige melk en vaak ook nog een banaan. Persoonlijk vind ik dat het wel waard, want hierdoor ben ik ‘s ochtends minder tijd kwijt en (aangezien ik echt geen ochtendmens ben) heb ik ook minder stress. Daar komt nog bij dat ik hiermee altijd een snel en voedzaam ontbijt in huis heb, zodat ik minder snel geneigd ben om toch iets minder gezonds en duurders te kopen als ik onderweg naar kantoor ben.

Ik gebruik de PHD Woman shake dan ook niet elke dag. Ik probeer regelmatig af te wisselen, op de dagen dat ik niet vroeg onderweg ben eet ik meestal iets anders. Niet alleen vanwege de prijs trouwens, maar ook omdat afwisseling gewoon goed is voor zowel je lichaam (variatie in voedingsstoffen) als je geest (anders wordt het ‘saai’).

Conclusie

Wat mij betreft een prima shake! Zoals gezegd niet voor elke dag, mede door de prijs, maar wel voor de nodige afwisseling. En ook zeker voor het gemak! Daarbij is de smaak ook goed, geeft het als ontbijt genoeg vulling en kun je er, net als met proteïne poeders, ook andere lekkere dingen van maken.

Wat is jouw favo proteïnepoeder of maaltijdshake? Laat het weten in een reactie onder dit artikel!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *