,

Pittige geroosterde kikkererwten

Een heerlijke hartige snack die je tegenwoordig veel tegenkomt in ‘het wereldje van natuurlijk eten’ is geroosterde kikkererwten. Een groot voordeel is dat kikkererwten heel goedkoop zijn in aanschaf. Wanneer je ze roostert, worden ze lekker knapperig en daardoor zijn een goede vervanging van bijvoorbeeld borrelnootjes. En je kunt ze vrijwel elke smaak geven die jij wilt. Onderstaand recept is voor een pittige variant.

Je hebt nodig:

  • Blikje of potje kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  •  1/2 tot 1 theelepel chilipoeder (naar smaak)
  • 1 theelepel paprikapoeder

Zo maak je de geroosterde kikkererwten klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de kikkererwten in een schaaltje en vermeng ze met de olijfolie en specerijen.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de kikkererwten over.
  4. Zet de bakplaat in de oven en laat 20 minuten staan, roer ze dan door elkaar en zet de bakplaat nog eens 10 minuten in de oven. Bekijk eens of en waar de kikkererwten nog even door elkaar geroerd kunnen worden en doe dit. Laat nu nog circa 10 minuten staan met de oven uit.
  5. Laat de kikkererwten afkoelen op de bakplaat.
  6. Smullen maar!

Heb jij al eens geroosterde kikkererwten gemaakt? Wat is jouw favoriete smaak?

 

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *