,

Maaltijdsalade met bonen en ei

Maaltijdsalade met bonen en ei

Sperziebonen over van de avondmaaltijd? Doe ze de volgende dag in je lunchsalade! Dit is een recept van een goed vullende maaltijdsalade mét sperziebonen, die het heel goed doet als lunch. Tip: neem je de maaltijdsalade mee naar je werk, dan kun je ‘m de avond van tevoren maken. Doe dan wel de dressing in een apart bakje en voeg deze pas op het laatst toe aan de salade.

Je hebt nodig voor je salade:

  • ca. 75 gram rucola
  • ca. 200 gram sperziebonen
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 2 hardgekookte eieren
  • 5 el olijfolie, extra vierge
  • 1,5 el rode wijnazijn
  • 1 el fijne mosterd
  • Versgemalen peper en zeezout

Zo maak je deze Maaltijdsalade:

  1. Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar en spoel ze af met koud water.
  2. Doe de bonen in een bak met de rucola en rode uienringen.
  3. Snijd de gekookte eieren in vieren en voeg ze toe aan de salade (neem je de salade mee naar het werk, neem dan de eieren apart mee om op het laatst toe te voegen).
  4. Maak een dressing van de olijfolie, azijn, mosterd, peper en zout en meng deze door de salade (of bewaar in een apart bakje om mee te nemen).
  5. Eet smakelijk!

Wat is jouw favoriete maaltijdsalade? Deel jouw favoriet met andere slanke sloebers: plaats je foto op Instagram, Facebook en/of twitter met #slankesloeber !

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *