,

Kalkoenbiefstuk met paprika en ui

Een lekker hoofdgerecht kan heel simpel én snel klaar zijn. Het recept hieronder bevat weinig koolhydraten en is licht verteerbaar. Maar vooral ook heel lekker! Eet je vandaag wel koolhydraten? Dan voeg je er gewoon nog wat (zilvervlies)rijst aan toe, bijvoorbeeld.

Je hebt nodig (1 persoon):

  • 2 kleine kalkoenbiefstukjes (kalkoen- of kipfilet kan natuurlijk ook)
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 oranje paprika
  • 1 grote rode ui

Zo maak je het klaar:

  1. Verhit en grillpan en doe er een scheut olijfolie in.
  2. Bak de kalkoenbiefstukjes aan 2 kanten gaar en zorg hierbij voor een lekker grillsmaakje door het eerst even op hoog vuur te bakken. Wanneer je een mooi patroontje van de grillpan in de biefstuk ziet staan, kun je ‘m omdraaien en ook de andere zijde op hoog vuur ‘grillen’.
  3. Snijd ondertussen de paprika en rode ui in reepjes.
  4. Wanneer de kalkoen bijna gaar is, voeg je de paprika en ui toe.
  5. Haal de kalkoenbiefstuk uit de pan en leg op een bord.
  6. Zet de grillpan nog even op hoog vuur en bak de paprika en ui nog even lekker aan, terwijl je het in beweging houdt met een houten spatel.
  7. Leg de paprika en rode ui op de kalkoenbiefstuk.
  8. Eet smakelijk!

Wat eet jij vanavond? Deel jouw maaltijd met andere slanke sloebers: plaats je foto op Instagram, Facebook en/of twitter met #slankesloeber !

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *