, ,

Havermoutmuffins voor het ontbijt

Havermoutmuffins voor het ontbijt

Toe aan weer eens wat anders voor het ontbijt? Deze havermoutmuffins zijn goedkoop en makkelijk om klaar te maken. Ze zijn niet zo zoet en vullen goed, waardoor ze ideaal zijn als ontbijt. Maar je kunt ze natuurlijk ook als tussendoortje nemen.

Je hebt nodig voor circa 9 muffins:

  • 100 gram havermout
  • 2 appels, klokhuis verwijderd (schil laten zitten)
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 1 theelepel wijnsteen bakpoeder

Zo maak je muffins:

  1. Verwarm de oven op 190 graden Celsius.
  2. Doe de havermout in een blender of keukenmachine en maal het totdat het meel is geworden.
  3. Snijd de banaan in stukjes en rasp de appels.
  4. Meng het fruit en het meel samen met de eieren en het bakpoeder in een kom, met een mixer tot een beslag.
  5. Zet circa 9 (silliconen of papieren) muffinvormpjes klaar en vul deze elk voor tweedere met het beslag.
  6. Zet in de oven en bak ongeveer 25 minuten lang, waarna je de muffins nog minimaal 15 minuten laat afkoelen.
  7. Eet smakelijk!

Wat is jouw favoriete ontbijtrecept?

 

1 antwoord
  1. Christel
    Christel zegt:

    Mmmm… lekker! Ik maak vaak muffins van ei en groenten voor het ontbijt (ook lekker makkelijk van tevoren te maken), maar deze ga ik ook zeker eens proberen!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *