Wie is De Slanke Sloeber?

Bedankt voor je bezoekje aan mijn website! Mijn naam is Layla aka De Slanke Sloeber. En ik ben altijd bezig met gezonde voeding, natuurlijk afslanken en leuke manieren van bewegen (‘gewoon naar de sportschool is aan mij niet besteed’). En dat allemaal door niet al te veel (extra) geld uit te geven.

Layla aka De Slanke Sloeber

~ Layla aka De Slanke Sloeber ~

Ik begon deze afvalreis toen ik geen werk had en net was verhuisd naar een huurflatje, samen met mijn zoon. Ik had geen geld en was in een paar maanden ‘ineens’ 10 kilo aangekomen (bovenop de kilo’s die ik al te veel woog).

Het was me al eerder gelukt om (veel) af te vallen en ik wist ook heus wel wat gezond eten was, maar het lukte me maar niet om die kilo’s weer kwijt te raken. Enerzijds omdat mijn lichaam ‘gewend’ was geraakt aan bepaalde slechte producten en daar blijkbaar niet zomaar afstand van wilde doen. Anderzijds omdat ik minder te besteden had en daardoor vaker slechte keuzes maakte.

Ja, ik wist wel wat gezond eten was en hoe ik kon afvallen. Maar ik wist niet hoe ik gezond kon eten en afvallen op een beperkt budget. Daar kwam bij dat ik nogal wat voor mijn kiezen had gekregen op persoonlijk vlak en het een en ander te verwerken had. Ik ben altijd een emotie-eter geweest, dus dat hielp ook zeker niet mee.

Mijn afvalreis op Instagram

In oktober 2016 begon ik met mijn Instagram account @SlankeSloeber, om mezelf te blijven motiveren om door te gaan. Ik had bedacht dat ik hiermee minder snel op zou geven, omdat ik ‘onder controle’ stond bij mijn volgers. Dat klopte wel, en al gauw bleek dat ik hiermee ook anderen kon motiveren. Dit zorgde ervoor dat ik een soort verantwoordelijkheidsgevoel ontwikkelde om te blijven posten en dit was de motivatie die ik nodig had om ook zelf door te blijven gaan.

~ Sporten doe ik op mijn eigen manier – en dan is het wél leuk! ~

Persoonlijke reis

In mijn eerste jaar op Instagram verloor ik echter weinig kilo’s. Toch had ik hier minder moeite mee dan ik vroeger zou hebben gehad. Ik leerde namelijk onwijs veel in dat jaar. Over voeding (ik was intussen ook gestart met de opleiding gewichtsconsulente), maar ook en vooral over mijzelf.

Ik leerde wat mijn valkuilen zijn, dat ik sporten wél leuk vind als ik het om mijn eigen manier doe, dat ik mijn eigen doelen ook bij mag stellen, wat geld voor mij betekent (niet zo veel..), wat ik wil bereiken en waarom, wat mij gelukkig maakt, etc…
Mijn afvalreis ging dus om veel meer dan gewicht verliezen, het was mijn persoonlijke reis geworden.

Wat betekent ‘slank’?

De Slanke Sloeber - 10 kilo eraf

~ Op deze foto ben ik de eerste 10 kilo kwijt ~

In en na dat eerste jaar heb ik ook een ander idee gekregen van wat het woord ‘slank’ voor mij betekent. Al zo lang ik mij kan herinneren ben ik bezig met mijn gewicht. Toen ik maat 36/38 had vond ik mijzelf al dik (als ik nu foto’s van vroeger zie kan ik niet geloven dat ik dat vond!) en ik wilde altijd heel erg graag slank en fit zijn.

Wat ik nu het allerliefste wil, is gezond en fit zijn en mezelf mooi voelen. Even twijfelde ik daarom of de naam ‘Slanke Sloeber’ nog wel bij mij paste. Maar die twijfel was snel weg, toen ik me realiseerde dat dát juist is wat ‘slank’ voor mij betekent!

Als ik denk aan een slanke ‘ik’, dan zie ik een mooie vrouw, die gelukkig is met haar lichaam, zelfvertrouwen heeft en gezond eet en beweegt omdat ze daar blij van wordt. Slank zijn is een mindset, niet een gewicht of een kledingmaat! En hoewel ik nog niet op mijn streefgewicht ben (een cijfer wat overigens altijd mag veranderen, als ik me daar beter bij voel), die mindset heb ik al. Tenminste, meestal 😉

Waarom de naam ‘De Slanke Sloeber’?

Ik hou wel van een grapje. En van alliteratie. Eigenlijk was ‘De Slanke Sloeber’ heel snel bedacht, toen ik een naam nodig had voor mijn Instagram account over gezond en slank eten op een budget. Natuurlijk vind ik mezelf geen ‘sloeber’ in de originele zin van het woord (arme stakker, red.). Maar ik begon mijn afvalreis met een beperkt budget en ik vond mezelf echt te oud om te doen alsof het anders was. Ik dacht: “Dus ik ben een sloeber. Ok dan, own it!” En dat deed ik.

Het doel van De Slanke Sloeber

Overigens heb ik dan wel de mindset van een ‘slanke’, maar zeker niet de mindset van een ‘sloeber’. Ik ben van mening dat ik alles kan en mag bereiken wat ik maar wil en ik ben niet van plan om mijn hele leven op een houtje te bijten. Maar ik ben er wel achter dat veel mensen – en ik vroeger ook – veel te veel extra geld uitgeven om gezond te kunnen leven, of om gewicht te verliezen. En dat is iets wat ik niet meer van plan ben om te gaan doen. Of ik nu een laag of hoger inkomen heb. Bovendien weet ik inmiddels dat ik niet de enige Slanke Sloeber ben en dat veel mensen die weinig te besteden hebben, juist op zoek zijn naar manieren om gezond te leven. En het is mijn doel om die mensen te blijven helpen en inspireren. Met mijn Instagram account, deze website en wie weet wat er nog meer zal volgen!

Meer weten over De Slanke Sloeber? Lees dan ook eens het artikel ‘Een Liebster Award voor De Slanke Sloeber‘, waarin ik 11 vragen over mijzelf beantwoord.

De Slanke Sloeber

Heb je tips of suggesties voor mijn site? Wil je me wat vragen? Of vind je het leuk om eens met mij te samenwerken? Super! Neem hier contact met mij op.

Op de hoogte blijven van alle tips, nieuwtjes en recepten van De Slanke Sloeber? Als eerste op de hoogte zijn van de leukste (win)acties? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief!

De Slanke Sloeber op Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.