,

Oranje soep voor Koningsdag!

Oranje soep voor Koningsdag!

Het is Koningsdag! Ga jij er vandaag, net als ik, op uit om vrijmarkten te bezoeken, spelletjes te doen met de kids en een drankje te drinken met je vrienden? Dan is een soepje een ideale maaltijd voor vandaag: lekker, gezond en makkelijk om klaar te maken. En om het nog perfecter te maken voor deze dag heb ik een recept voor je voor een oranje soep: wortelsoep!

Dit heb je nodig voor circa 6 porties:

  • 1 bos bospeen
  • 2 uien
  • 1 rode ui
  • Een handje fijngehakte peterselie
  • Olijfolie
  • Versgemalen zeezout en peper
  • 1,5 liter groentebouillon van blokjes

Zo maak je de wortelsoep:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de wortels, rasp ze met een dunschiller en snijd in kleine stukjes. Laat ze indien nodig even drogen in een theedoek.
  3. Snijd de uien in grove stukken.
  4. Verdeel de stukjes wortel en ui over de met bakpapier bekleedde bakplaat, besprenkel met olijfolie en wat zeezout.
  5. Laat de bakplaat zo’n 30 minuten in de oven staan.
  6. Zet de soeppan op het vuur, met een klein scheutje olijfolie erin (niet te veel, want er zit ook al over je groenten).
  7. Doe de groenten van de bakplaat, samen met de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.
  8. Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer.
  9. Voeg naar smaak peper toe en de fijngehakte peterselie.

Wat eet jij op Koningsdag?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *