,

Meeneemontbijt: Omeletmuffins

Meeneemontbijt: Omeletmuffins

Wie mij kent weet dat ik niet graag vroeg op sta om mijn ontbijt te maken. Ik heb liever een ontbijtje wat ik van tevoren kan klaarmaken en ook nog eens onderweg kan opeten. Deze omeletmuffins zijn een ideaal meeneemontbijt voor De Slanke Sloeber: eenvoudig van tevoren klaar te maken, gezond en voordelig om te maken. Je kunt namelijk ook heel goed je restjes verwerken in dit recept.

Dit heb je nodig voor 12 omeletmuffins:

  • 8 eieren
  • 2 eiwitten
  • 1/2 courgette, in blokjes gesneden
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1/2 paprika, in kleine stukjes gesneden
  • Stukje feta
  • Versgemalen zout en peper

TIP: Heb je nog een wat spinazie of boerenkool over in de zak, of een restje gekookte boontjes van het avondeten? Deze kun je ook in je omeletmuffins verwerken!

Zo maak je dit meeneemontbijt:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng alle groenten door elkaar en brokkel er de feta doorheen.
  3. Verdeel 12 muffinvormpjes over een muffin bakblik en vul elk vormpje voor de helft met het groentemengsel.
  4. Klop de eieren en eiwitten door elkaar met wat zout en peper.
  5. Verdeel nu het eimengsel over de muffinvormpjes.
  6. Bak de omeletmuffins in 20 – 25 minuten goudbruin.

De omeletmuffins bewaren

Je kunt de omeletmuffins tot circa 4 dagen in de koelkast bewaren. Zo heb je 4 dagen lang 3 muffins voor je ontbijt! Maar je kunt ze natuurlijk ook als tussendoortje eten.

Wat is jouw tip voor een lekker en gezond meeneemontbijt?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *