,

Een Liebster Award voor De Slanke Sloeber!

Wat een eer, ik ben genomineerd voor een Liebster Award! Dit is een virtuele Award voor en door bloggers, om elkaar in het zonnetje te zetten. Miranda van Healthy Happy Life nomineerde mij en daar ben ik haar ontzettend dankbaar voor! Ook stelde ze me 11 vragen over mij en mijn blog, lees je mee?

Wat is de Liebster Award?

De Liebster Award is een vituele award voor en door bloggers, met de bedoeling om elkaar te steunen en andere leuke blogs onder de aandacht te brengen. Ik voel mij dan ook zeer vereerd dat Miranda mij hiervoor heeft uitgekozen! Bij de nominatie horen 11 vragen aan de blogger in kwestie (oui, c’est moi), opgesteld door degene die je heeft genomineerd. Naast het beantwoorden van de vragen is het de bedoeling dat ik zelf ook weer 5 bloggers nomineer en 11 vragen voor hen verzin. Wie ik heb genomineerd, zie je onderaan dit artikel.

De 11 vragen van Miranda en mijn antwoorden

1. Wie ben jij?

Ik ben Layla. 36 jaar, single mom, content junkie, foodie, blogger, heks, priesteres, vrouw, idealist, ondernemer en nog zoveel meer 😉 Meer weten? Ask away!

2. Waarom moeten anderen jouw blog gaan volgen?

Moeten, moeten… Niks moet natuurlijk 😉 Maar als je nou heel erg van de gezonde lifestyle bent, misschien wel wilt afvallen, lekkere en gezonde recepten zoekt voor alle gelegenheden en ook nog een houdt van een beetje humor tussen de bedrijven door, dan is Deslankesloeber.nl misschien wel wat voor jou.

3. Hoeveel tijd spendeer jij aan je blog?

Ik ben elke dag met mijn blog bezig. Ben ik niet aan het schrijven, dan ben ik wel onderwerpen of acties aan het bedenken, of op social media te vinden om over de onderwerpen op of rondom mijn blog te posten. Ik denk dat ik wekelijks wel zo’n 20 uur bezig ben met De Slanke Sloeber, als het niet meer is. Niet dat ik dat altijd door heb, want het is veel te leuk om het ‘werk’ te noemen!

4. Welk recept op mijn blog wil je zelf eens gaan maken?

Een bietentaartje! Ik heb laatst voor het eerst iets zoets gebakken met groenten erin, namelijk chocoladecake met courgette en ik heb de smaak te pakken. Van de courgette proef je helemaal niets, ik ben benieuwd of ik de bieten in deze taart wel ga proeven. Die chocoladecake met courgette maakte ik trouwens voor het eerst voor het Foodies Breakfast, dat door Miranda werd georganiseerd!

5. Wat is jouw favoriete snack?

Pffff… moeilijk! Ik ben dol op chips, maar die eet ik niet zo vaak meer. Dit omdat de zak bij mij altijd leeg ‘moet’ en dat werkt niet echt als je af wilt vallen 😉 Van de gezonde snacks is mijn favoriet toch wel komkommer met feta. Of een Wasa vezelrijk cracker met pindakaas en plakjes appel!

6. Wat is jouw populairste blog of recept online?

Twee blogs vormen een gedeelte eerste plek: het recept voor Overnight oats met appeltaart smaak en een artikel over goede voornemens en hoe je deze vol kunt houden.

7. Wat doe je naast dat je blogt?

Sinds 1 januari 2017 ben ik voor mezelf begonnen als Content Specialist. Onder de naam Create Connection word ik ingehuurd voor het schrijven van (web)teksten, eindredactie, het maken van websites, social media advies en strategie, ondersteuning bij website migratie projecten (wanneer een bedrijf overgaat naar een nieuwe site), etc etc… Heel leuk om te doen!

8. Wat is jouw favoriete kok en waarom?

Mijn zoon! Hij is nu 9 jaar en helpt altijd heel graag mee met koken (zie foto hiernaast). Dit doet hij al heel wat jaartjes en hij mag dus steeds meer dingen doen in de keuken. Dan hebben we het helemaal gezellig in de keuken en hij vind het ook heel leuk als hij dan in mijn insta stories verschijnt 😉

9. Hoe lang ben jij gemiddeld elke dag in de keuken te vinden?

Sowieso voor het avondeten gemiddeld ongeveer een half uurtje per dag denk ik. Ik houd van eenvoudig en snel, vooral na een lange werkdag. In het weekend ben ik langer en vaker in de keuken te vinden. Ook om te bakken en te mealpreppen voor de rest van de week.

10. Wat is jouw grootste blunder in de keuken?

Een echte blunder heb ik niet echt denk ik. Wel sta ik erom bekend dat ik mij bijna altijd brand aan de ove. Zo heb ik over mijn hele lichaam al kleine brandwondjes gehad door mijn ‘bak avonturen’. Ik heb zelfs een keer brandplekken op mijn buik opgelopen, omdat mijn badjas eens open viel toen ik de broodjes voor het ontbijt uit de oven haalde!

11. Waar wil je zijn over 5 jaar?

Over 5 jaar hoop ik dat ik naast een goed bezochte website en instagram account ook een boek heb uitgebracht en aan de hand van allerlei media mensen kan helpen om gezond te eten en af te vallen, zonder al te veel (extra) geld uit te geven.

And the nominees are…

Zoals beloofd nomineer ik zelf ook 5 andere bloggers voor deze virtuele Award. Ik nomineer:

Francine van Heerlijkehappen.nl
Mirte van Kids on the blog
Jody van (H)eerlijke recepten
Sherana van Cherish Tomorrow
Babette van Rijkelifestyle.nl

Mijn vragen aan jullie

Ik heb de volgende vragen opgesteld voor de genomineerden:

 1. Wie ben jij?
 2. Wie of wat maakt jou gelukkig?
 3. Wat is jouw slechtste eigenschap?
 4. Waar ben je dankbaar voor?
 5. Als je jouw 12-jarige ik nu een advies zou mogen meegeven, wat zou dat dan zijn?
 6. Wat is jouw favoriete kookboek?
 7. Hoe ziet jouw ideale dag eruit?
 8. Wat staat er bovenaan jouw bucketlist? 
 9. Kende je mijn blog (Deslankesloeber.nl) al en zoja, waarvan?
 10. Hoe lang blog jij zelf al?
 11. Welk blog-artikel vond je het leukste om te schrijven?

Regels voor de nominees

Er zijn een aantal regeltjes opgesteld voor de genomineerden van een Liebster Award. No worries, niks ingewikkelds, maar gewoon… nouja, zoals het hoort eigenlijk 😉 Bij deze:

 • Bedank de persoon die jou heeft genomineerd
 • Post een link naar zijn of haar blog
 • Zet een foto van de award op je blog
 • Beantwoord de vragen van de persoon die jou heeft genomineerd
 • Nomineer 5 tot 11 blogs
 • Bedenk 11 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert
 • Informeer de bloggers die je zelf hebt genomineerd en bezorg hen de link van je eigen blogpost
 • Kopieer deze regels in je eigen blogpost

Nogmaals bedankt aan Miranda voor deze nominatie!

4 antwoorden
 1. Francine
  Francine zegt:

  Heeey bedankt super leuk!
  Ik ga kijken wanneer ik tijd heb om dit te doen…. nogal wat regeltjes en vragen dus ik moet even de tijd vinden om dit te bedenken ?
  Thanks en zie je snel !

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *