, ,

Crackers met bietenpesto

Crackers met bietenpesto

Op zoek naar een heerlijk feestelijk hapje voor het weekend of de feestdagen? Probeer eens crackers met bietenpesto! Met dit lekkere en gezonde hapje steel je zeker de show, want ze zien er heel sjiek uit. En wanneer je het van tevoren klaar maakt, kun je zelf ook lekker van je gezellig avond genieten!

Dit heb je nodig:

  • 4 bietjes van ongeveer dezelfde maat
  • 1 grote aardappel, geschild
  • 3 tenen knoflook
  • 1 grote hand met gepelde walnoten
  • 5 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • versgemalen peper en zout
  • geraspte kaas
  • crackers naar keuze

Zo maak je de crackers met bietenpesto:

  1. Schrob de bietjes en snijd het loof en de onderkant eraf.
  2. Kook de bietjes gaar in de schil, zo behouden ze hun intens rode kleur.
  3. Giet de bieten af en spoel ze af met koud water om de schil vervolgens makkelijk te kunnen verwijderen.
  4. Snijd de bietjes in stukken (tip: gebruik handschoenen om te voorkomen dat je de rest van dit jaar jaar met rode handen rondloopt 😉 )
  5. Kook de geschilde aardappel en giet deze af.
  6. Doe de knoflook, walnoten, olijfolie en balsamico in een keukenmachine of blender en pureer ze.
  7. Doe vervolgens de bietjes en de afgekoelde aardappel bij het mengsel en pureer tot een gladde pasta.
  8. Besmeer de crackers met de bietenpesto en garneer eventueel met walnoten, geraspte kaas en wat olijfolie.

Bovenstaand recept komt uit het Miss Natural e-book ‘Suikervrije Feestdagen’. Wil jij nog meer suikervrij smullen in de Decembermaand? Dan kun je het e-book hier bestellen.

Wil je met oud-en-nieuw nog meer feestelijke gezonde hapjes serveren? Lees dan ook eens dit artikel voor nog meer tips!

Heb jij al eens bietenpesto gegeten? Wat is jouw tip voor een gezond en feestelijk hapje?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *