,

Chocolade muffins zonder suiker

Chocolademuffins zonder suiker

Het recept voor deze heerlijke chocolade cakejes komt uit het boekje ‘De Leuke, lekkere, Oergezonde Lunchtrommel‘ van Yvonne van Stigt en is ideaal voor kinderen (trakteren!) en natuurlijk ook voor volwassenen die van zoetigheid houden. Ik maak ze regelmatig en bedacht me dat ze eigenlijk ook heel lekker zijn voor de feestdagen! Het recept van Yvonne van Stigt heb ik ietsje aangepast naar eigen smaak.

Je hebt nodig:

  • 3 eieren
  • 1 banaan
  • 120 gram kokosolie, gesmolten
  • 120 gram honing (bij voorkeur koudgeslingerd)
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram pure chocolade, fijngehakt (bv in de blender)
  • 20 gram rauwe cacao
  • 3 theelepels kaneel

Zo maak je de suikervrije chocolade muffins:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden celcius.
  2. Doe de banaan in stukjes in een kom, samen met de eieren, de honing en de kokosolie. Meng dit door elkaar met een mixer (op de laagste stand).
  3. Voeg het amandelmeel, de fijngehakte chocolade, de cacao en de kaneel er doorheen en ga verder met mixen.
  4. Giet het beslag in muffinvormpjes en doe deze circa 30 minuten in de oven.
  5. Smullen!

(Bron origineel recept: ‘De Leuke, lekkere, Oergezonde Lunchtrommel‘ van Yvonne van Stigt.)

Wat is jouw favoriete suikervrije bakrecept? Laat het weten in een reactie of deel het op social media met @slankesloeber!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *