,

Broodbakje met groente-eierragout

Broodbakje met groente-eierragout

Heel af en toe kom je een geweldig idee tegen om restjes te verwerken. Dit is daar één van: een broodbakje met groente-eierragout. Gemaakt van oud brood én restjes groenten. Super toch? En het ziet er ook nog eens hartstikke leuk uit. Wat wil je nog meer? Eet ze bijvoorbeeld als ontbijt of bij de lunch.

Lekker (en gezond) voor weinig

Het recept voor deze broodbakjes met groente-eierragout komt uit het boek  ‘Lekker voor weinig. 56 gezonde en betaalbare recepten(aff.), een uitgave van het Voedingscentrum. In dit boek staat vermeld dat de richtprijs voor dit recept 50 cent per persoon is. Maar als je goed kijkt maakt je alleen maar gebruik van restjes, dus eigenlijk zijn deze broodbakjes gratis!

Dit heb je nodig voor 4 stuks:

  • Broodbakjes recept4 oude bruine/ volkoren boterhammen
  • 1/2 eetlepel (olijf)olie
  • 2 eieren
  • een restje gare groenten, bijvoorbeeld: sperzieboontjes, snijboontjes, roosjes bloemkool, bleekselderij, venkel, wortel, …
  • paprikapoeder (ik gebruikte knoflookpoeder)
  • peper

Zo maak je de broodbakjes klaar:

  1. Warm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de korsten van het brood. Rol het brood met een deegroller een beetje dunner.
  3. Bestrijk 4 holtes van een muffinvorm met wat olie.
  4. Duw het brood in de vormpjes, druk goed aan tot er bakjes ontstaan.
  5. Bak de broodbakjes 5 minuten in een hete oven.
  6. Klop de eieren los en meng er de groente en wat peper en paprikapoeder door.
  7. Verdeel dit over de broodbakjes.
  8. Bak de broodbakjes in circa 15 minuten gaar.
  9. Eet ze warm of koud.

Voedingswaarde van de broodbakjes

Voedingswaarde per persoon: 110 kcal, 4 gr vet, waarvan 1 gr verzadigd vet, 10 gr koolhydraten, waarvan 1 gr suikers, 2 gr vezel, 6 gr eiwit, 25 gr groente, 0,4 gr zout.

 

Wat is jouw favoriete budget recept? Laat het weten in een reactie hieronder of tag @slankesloeber op facebook, instagram of twitter!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *