,

Een simpele, gezonde én lekkere maaltijdsalade

Een simpele, gezonde én lekkere maaltijdsalade

Gisteren plaatse ik – zoals ik dat regelmatig doe – mijn avondeten op instagram. Het was een vrij simpele maaltijdsalade, maar ik kreeg toch berichten met de vraag wat het recept was. De reacties waren zó positief dat ik toch maar besloot om mijn supersimpele, maar wel erg lekkere maaltijdsalade te delen in een blog. Bij deze! 

Dit heb je nodig voor de maaltijdsalade

  • 1 kleine broccoli
  • 1/2 ijsbergsla (of andere sla die je in huis hebt)
  • 100 gram aardappelpartjes met schil
  • 1 hard gekookt ei
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1/2 eetlepel rode wijnazijn
  • Versgemalen peper en zout

Zo maak je de maaltijdsalade:

  1. Kook van tevoren het ei.
  2. Snijd de broccoli in roosjes (bewaar de stronk voor je sapje morgenochtend!) en kook deze ongeveer 8 minuten.
  3. Bak ondertussen de aardappelpartjes goudbruin in een beetje olie.
  4. Meng de broccoli met de sla in een schaal met de olijfolie, azijn en wat peper en zout.
  5. Drapeer het mengsel op een bord en leg er de aardappelpartjes op.
  6. Leg als laatste het ei in plakjes op de sla.
  7. Eet smakelijk!

Zie je wel: supersimpel! Maar ook superlekker! 😉

Wat zijn jouw favoriete ingrediënten voor een maaltijdsalade?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *